Prezident KOZ SR Marián Magdoško: Máme eminentný záujem, aby sa realizovali také zmeny, ktoré budú v prospech kvality života zamestnancov

Predstavitelia KOZ SR intenzívne rokujú o možnostiach, ako zlepšiť pracovné prostredie vrátane dôstojných mzdových podmienok, ako nastaviť dôchodkový systém a opatrenia aktívneho starnutia, ako zaviesť ambicióznejší a pestrejší daňový mix, ako sa pripraviť na dopady digitalizácie a klimatických zmien, či ako posilniť práva odborov na pracovisku.

Dnes sa prezident KOZ SR Marián Magdoško a viceprezidentka Monika Uhlerová spolu s členmi Predstavenstva KOZ SR stretli na rokovaní s predsedom SNS Andrejom Dankom a jeho tímom, aby spoločne hľadali názorové prieniky a východiská v úsilí zlepšiť životné podmienky pracujúceho človeka a zabezpečiť dôstojnú životnú úroveň každému občanovi v tejto krajine. Počas pracovného stretnutia diskutovali aj o legislatívnych návrhoch, ktoré momentálne presadzuje v NR SR Slovenská národná strana, či už ide o rekreačné a športové poukazy, bytové podniky a iné.

Podľa prezidenta KOZ SR Mariána Magdoška odborári doteraz z politických strán spolupracovali len so stranou Smer-SD, pretože nemali ponuku od žiadnej inej strany. „Teraz prišla požiadavka na spoluprácu aj od SNS. Dnes sme diskutovali o programových prienikoch, jednak do budúcna, ale v diskusii sme sa dotkli aj aktuálnej situácie,“ priblížil Magdoško. „Prioritami pre nás zostávajú právne, sociálne a ekonomické záujmy zamestnancov, ako aj daňová reforma, dôchodky a program aktívneho starnutia. Spoločné rokovania budú pokračovať, pretože máme eminentný záujem, aby sa realizovali také zmeny, ktoré budú v prospech kvality života zamestnancov“ dodal prezident KOZ SR na margo dnešného stretnutia.