Prezident KOZ SR Marián Magdoško sa stretol s kubánskou veľvyslankyňou na Slovensku

V stredu 15.5.2019 sa stretol prezident KOZ SR s veľvyslankyňou Kubánskej republiky na Slovensku Yamilou Pita Montes. Konfederácia odborových zväzov SR dlhodobo spolupracuje s Central de Trabajadores de Cuba (CTC), centrálnou odborovou konfederáciou Kuby, ktorá zastupuje viac ako 3,5 milióna odborárov.

Tento rok sa uskutoční pracovná návšteva kubánskych odborárov na Slovensku. Prezident KOZ SR Marián Magdoško upozornil na dôležitosť tejto návštevy aj v kontexte nedávno uskutočnenej návštevy podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho na Kube.

Slovenská republika podpísala s Kubou dohodu o konsolidácii ekonomických vzťahov medzi Kubánskou republikou a Slovenskou republikou. Cieľom tejto dohody je ochrana aktív slovenských investorov investujúcich na Kube a pohľadávok Slovenskej republiky.

„Slovensko-kubánske vzťahy v rámci odborárskeho hnutia sú na dobrej úrovni a je našim záujmom, aby zamestnanci, či na Slovensku alebo na Kube, mali dôstojné pracovné podmienky a zaslúženú mzdu,” uviedol prezident KOZ SR M. Magdoško.