KOZ SR radila na veľtrhu práce v Nitre

V priestoroch Agrokomplexu Národného výstaviska v Nitre v dňoch 26. – 27. apríla 2018 zorganizovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny 8. ročník Veľtrhu práce – Job Expo 2018 v spojení s  20. ročníkom medzinárodnej burzy práce European Job Days 2018.

Na jednom mieste sa stretlo 171 slovenských a 52 zahraničných zamestnávateľov s ponukou približne 28 000 voľných pracovných miest.

Svoj stánok na Job Expo 2018 mala aj Konfederácia odborových zväzov SR. Jej zástupcovia tu poskytovali poradenstvo a informovali o výhodách členstva v odboroch. Okrem stoviek záujemcov o prácu stánok KOZ SR navštívil aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. Aj on sa, rovnako ako prezident KOZ SR Jozef Kollár či návštevníci veľtrhu, zúčastnil našej ankety, v ktorej sme zisťovali, či si vedia ľudia napríklad vypýtať vyšší plat, akú výšku minimálnej mzdy by privítali alebo čo si myslia o skracovaní pracovného času.

V rámci sprievodných aktivít veľtrhu vystúpila aj viceprezidentka KOZ SR Monika Uhlerová, ktorá diskutovala o budúcnosti práce.