Máme eminentný záujem, aby sa realizovali také zmeny, ktoré budú v prospech kvality života zamestnancov a ich rodín

O prioritách Konfederácie odborových zväzov SR dnes rokoval prezident KOZ SR Marián Magdoško s lídrom politickej strany Dobrá voľba Tomášom Druckerom. Obaja sa zhodli na tom, že solidarita a slušnosť v dosahovaní skutočných výsledkov v každodennom života človeka sú tým, čo sa dnes na Slovensku nenosí. Sociálna, spravodlivá a udržateľná spoločnosť založená na spravodlivých a rovnoprávnych životných a pracovných podmienkach pre všetkých občanov SR vrátane kvalitných verejných služieb a vzdelávacích systémov sú piliere, na ktorých by mala stáť naša spoločnosť.

Preto KOZ SR intenzívne rokuje o možnostiach, ako zlepšiť pracovné prostredie vrátane dôstojných mzdových podmienok, ako nastaviť dôchodkový systém a opatrenia aktívneho starnutia, ako zaviesť ambicióznejší a pestrejší daňový mix, ako zabezpečiť nájomné bývanie pre mladé rodiny, ako sa pripraviť na dopady digitalizácie a klimatických zmien, či ako posilniť práva odborov na pracovisku.

„Politické strany si na napĺňanie svojich programov hľadajú partnerov, s ktorými majú najväčšie programové prieniky,“ priblížil obsah stretnutia Marián Magdoško. „Prioritami pre nás zostávajú právne, sociálne a ekonomické záujmy zamestnancov, ako aj daňová reforma, dôchodky a program aktívneho starnutia. Máme eminentný záujem, aby sa realizovali také zmeny, ktoré budú v prospech kvality života zamestnancov a ich rodín“ dodal prezident KOZ SR.

Ako uviedol na stretnutí T. Drucker, je presvedčený, že najrýchlejšiu a najväčšiu pomoc dnes potrebujú pacienti a celé zdravotníctvo, mladí ľudia, ktorí si zakladajú rodiny a seniori. Dobrá voľba chce do politiky priniesť predovšetkým jasný a zrozumiteľný program, konkrétne ciele, ktoré je možné dosiahnuť a splniť.