Odborársky podcast: Slovensko má historicky prvú vládu odborníkov

O úradníckej vláde sa vo verejnom priestore hovorilo, no nebolo jasné, či k nej naozaj príde a prezidentka ju vymenuje. Nakoniec však odborníci, začiatkom týždňa, vystriedali poverený kabinet Eduarda Hegera.

Od novej vlády sa očakáva, že upokojí spoločnosť, zabezpečí stabilitu a prinesie odbornosť. Noví ministri síce nemajú dostatok času na veľké systémové zmeny, majú však plány, ktoré chcú s istotou realizovať.

Jednou z dôležitých priorít KOZ SR je, aby vláda a ministerstvo práce riešili sociálno-ekonomickú situáciu ľudí a pripravili ďalšie podporné opatrenia. Pozorne budeme sledovať aj prípravu štátneho rozpočtu na budúci rok.

Viac sa však dozviete v rozhovore s prezidentkou KOZ SR Monikou Uhlerovou.

Počúvať môžete na Youtube alebo Spotify. V podcastoch máme ambíciu pravidelne komentovať aktuálne dianie v sociálnej oblasti, zamestnaneckom prostredí, pracovnoprávnej legislatívy, ale aj spoločenské pomery v úzkej spojitosti s portfóliom činnosti odborov. Podcast Konfederácie odborových zväzov SR, najväčšej reprezentatívnej organizácie zastupujúcej zamestnancov v Slovenskej republike.