Otvorený list prezidenta KOZ SR ministrovi dopravy a výstavby Andrejovi Doležalovi v súvislosti s jeho vyjadreniami na adresu Slovenskej pošty a jej zamestnancov

Minulý týždeň sa minister dopravy Andrej Doležal v relácii „Ide o pravdu“ vyjadril aj k situácii v Slovenskej pošte. Taký hrubý útok na vlastných zamestnancov, ktorí poskytovali a stále poskytujú poštové služby počas celého obdobia koronakrízy, núdzového stavu i tvrdého lockdownu, sme od čelného predstaviteľa rezortu neočakávali. Jeho slová o nenávisti k Slovenskej pošte a jej prirovnaniu k sociálnemu podniku sú v prvom rade urážkou tisícov žien a mužov, ktorí spojili svoje pracovné, ale častokrát aj osobné životy s touto spoločnosťou.

Napriek tomu, že sa minister dopravy všetkým zamestnancom Slovenskej pošty, a.s. ospravedlnil na sociálnej sieti, zastávame názor, že osobný negatívny vzťah k tzv. žltým lístkom, k chodeniu na poštu, v žiadnom prípade nemôže, v akomkoľvek kontexte, ovplyvniť jeho verejné vystúpenia ako ministra na adresu spoločnosti a jej zamestnancov, ktorá spadá pod jeho rezort.

Stiahnuť vo formáte PDF.